אולם תצוגה

הלח"י 28 בני ברק

גלריית לוחות

אזור תעשייה לב הארץ ראש העין

03-9305098

חייגו אלינו

עיצוב אלמנטים במטבח שיתאימו לכל הבית

השינויים באורח החיים של אנשים בכלל ושל זוגות צעירים בפרט, טכנולוגיה חדשנית המוטמעת במוצרי חשמל המקלה על עבודות במטבח, מייעלת אותן ומאפשרת ליהנות מהן גורמת גם לשינוי האופן שבו נתפס המטבח הביתי: לא רק כמתחם שמיועד להכנת אוכל ולאכילה אלא כמקום המשמש, לא אחת, גם כסביבת עבודה ואף כמקום לאירוח. מכאן גם נגזר השינוי הבא לידי ביטוי בעיצוב המטבח ובשימוש באלמנטים שונים אשר אפיינו עד זה מכבר בעיקר את הסלון, שנחשב לחלון הראווה של הבית.       

כיום ניתן לראות מטבחים מעוצבים אם גופי תאורה שקועים, מזנונים דקורטיביים, ויטרינות המשמשות לאחסון (עם מדפים ומתלים), חיפוי אבן וקרמיקה כמו במתחמים אחרים בבית ועוד.

זרימת אור ואוויר

יש מטבחים עם חלון גדול שמזרים אור ואוויר ומהווה חלק בלתי נפרד מהסלון, שאף הוא עם חלונות שפתוחים לטבע ולנוף שבחוץ. כאשר אין חציצה ואין מחיצה בין הסלון למטבח ניתן לעצב את כל המתחם על פי אותו סגנון וקו עיצובי, שבא לידי ביטוי גם בהתאמת צבעים של וילונות, שולחנות וכיסאות ועוד. כאשר יש, לדוגמה, במטבח שולחן אוכל נפתח, היתרון בו הוא באפשרות לפתוח אותו רק לצורך שימוש בו לאכילה. היכולת לקפל אותו ובכך לצמצם את השטח שהוא תופס, מאפשר להתנועע במטבח באופן חופשי יותר, כבמרחב מרווח יחסית.

במטבח גדול ניתן להתקין דלפק ולשוות לו מראה של בר, עם תאורה תואמת והולמת, להעצמת האווירה. פינה זו עשויה לשמש גם פינת הירגעות בתחילת היום ובסופו, וגם כפינת עבודה.

כאשר מתחם הבית מהווה מרחב אחד גדול ופתוח יש חשיבות לאחידות העיצוב, אלא אם דיירי הבית רוצים לייחד למטבח מראה וחזות שונה, אשר תבדל אותו מהסלון. כך או כך, על מנת למקסם את הפוטנציאל של המטבח מומלץ להתייעץ הן עם אדריכל והן עם בעלי מקצוע בתחום העיצוב.

תכנון ועיצוב- ככלים שלובים

חשוב להבין, כי עיצוב אינו רק מעטפת חיצונית. הוא צריך להיות אלמנט שנלקח בחשבון כבר בשלב ראשוני של תכנון הבית, כדי לאפשר מיצוי מרבי ומיטבי של מכלול האלמנטים להעשרת מראה הבית בכלל והמטבח בפרט. בכל תכנון קיים אלמנט עיצובי, חשוב ביותר לערב את דיירי הבית בכל שלבי התכנון והעיצוב, במיוחד של המטבח. לשם כך יש חשיבות רבה בהגדרת צרכים ורצונות ובאפיון אורח החיים ו"תפקידו" של המטבח בסדר היום של הדיירים.

ניצול נכון של חלל המטבח הוא תנאי כמעט הכרחי לאפשרות הפיכתו למקום שנוח ונעים להימצא בו. יש ציוד, פריטים, כלים ואביזרים שונים  החייבים להימצא בו, לכן נכון וחשוב ביותר לתכנן את מיקומם גם ואולי בהיבט הארגונומי, כך שהעבודה במטבח תיעשה ללא מאמץ- ללא צורך להימתח על קצות האצבעות, כדי להוריד כלי שנעשה בו שימוש יום-יומי ואין סיבה שמיקומו יקשה אל ההגעה עליו ו/או במקום, אשר כדי להגיע אליו יש להתכופף כמעט עד לרצפה.

Open chat
היי 👋
שמי מוני מסטון גלרי...
אשמח לעזור לך בכל שאלה